SPF = BFF

Gepubliceerd op 4 mei 2024 om 08:43

De zon is heerlijk, maar helaas kan het ook schadelijk zijn voor onze huid. UV-stralen kunnen namelijk leiden tot vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en zelfs huidkanker. Dat is waarom het zo belangrijk is om je huid te beschermen met SPF.

SPF staat voor Sun Protection Factor en het geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen de schadelijke effecten van de zon. Een SPF van 30 betekent bijvoorbeeld dat je 30 keer langer beschermd bent dan wanneer je geen SPF draagt.

Maar waarom is die bescherming zo belangrijk? De UV-stralen van de zon kunnen namelijk diep doordringen in de huid en schade aanrichten aan het DNA van de huidcellen. Dit kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering en in het ergste geval zelfs huidkanker.

Wanneer onze huid blootgesteld wordt aan de zon, produceert het melanine. Melanine is een pigment dat de huid bruin kleurt en eigenlijk een afweermechanisme is van de huid. Het beschermt de huidcellen tegen de schadelijke effecten van de zon en zorgt voor een natuurlijke bescherming.

Maar hoewel het bruin worden van de huid misschien mooi lijkt, is het belangrijk om te onthouden dat het eigenlijk een teken is van huidschade. Daarom is het essentieel om altijd een SPF te dragen, zelfs op bewolkte dagen of in de winter.

Dus vergeet niet om je huid goed te beschermen met een SPF en geniet op een verantwoorde manier van de zon! Je huid zal je dankbaar zijn.

Dit kan zeer makkelijk en effectief door een dagcrème te gebruiken waarin een zonnefactor verwerkt zit. Tip : Op zonnige dagen is het essentieel om tussendoor je huid nog eens extra te beschermen!

Maar hoe kies je de juiste SPF-factor en hoe voorkom je verbranding? 

  1. Kies de juiste SPF-factor De SPF-factor van een zonnebrandcrème geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen UVB-stralen, die verbanden en huidkanker kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen met een SPF-factor die past bij jouw huidtype. Als vuistregel geldt dat mensen met een lichte huid een hogere SPF-factor nodig hebben dan mensen met een donkere huid. Voor de meeste mensen is een SPF-factor van 30 of hoger aanbevolen.

  2. Breng zonnebrandcrème regelmatig aan Het is belangrijk om zonnebrandcrème regelmatig aan te brengen, vooral als je veel buiten bent of veel zweet. Breng zonnebrandcrème minstens elke twee uur aan, of na het zwemmen of zweten. Vergeet niet om ook je lippen, oren, nek en handen in te smeren, aangezien deze plekken vaak vergeten worden en ook kunnen verbranden.

  3. Bescherm jezelf met kleding en accessoires Naast het gebruik van zonnebrandcrème, is het ook belangrijk om jezelf te beschermen met kleding en accessoires. Draag bij voorkeur lichte en luchtige kleding die je huid bedekt, zoals een shirt met lange mouwen en een hoed met een brede rand om je gezicht te beschermen. Zonnebrillen met UV-bescherming zijn ook essentieel om je ogen te beschermen tegen schadelijke stralen.

  4. Zoek de schaduw op Als de zon op zijn sterkst is, tussen 12:00 en 15:00 uur, is het aan te raden om de schaduw op te zoeken. Zo verminder je de blootstelling aan schadelijke UV-stralen en verklein je de kans op verbranding. Zoek een plekje onder een parasol, een boom of een overkapping om te ontspannen en af te koelen.

 

Deze producten beschermen je alvast tegen de schadelijke effecten van de zon + zijn en uitstekende Anti-aging dagverzorging! Win=Win :-)